Då var den på plats :)

dsc04324 (MMS)

Paketkalendern som svärmor/farmor gjort, den är så fin! Dom första paketen är upphängda... var sin chokladkalender ;-) man får inte va dum... Jag har äntligen satt mig ner en stund! Passade på att åka och handla när Magnus la barnen... i pyjamas och håret på ända... tur det är vinter så man kan dra på sig täckbyxor och mössa ;-) Nej, nu ska jag ta mig ett glas glögg, en saffransskorpa och bara andas en stund... Ha dé! //Tite


Sjuklingar

Ciara går runt med en telefon i byxorna och leker att hon har en stor snopp!
Ja, vad säger man... i morse innan frukost sprang hon in på toa och spydde, kom tillbaka till bordet satte sig och åt frukost. Inget mer kräk... mystisk sjukdom det här... men Ciara och Cilia är lösa i magen, så det är väl samma.

På Casper märks ingenting, det gör det i och för sig inte på dom andra heller, dom röjer i "hundranitti"! Tänk om dom i alla fall kunde va så pass sjuka att dom låg still och vilade sig ;-)

Magnus ligger idag han med, mår illa...

Har inte fattat att det är 1:a december i morgon!!! Måste slå in lite paket till barnen. Har inte köpt nåt än till paketkalendern, men jag har en julkrubba som jag brukar slå in figurerna till. Och sköter man sig inte så får man inget paket den dagen, så är det. Sen brukar det bli lite godis på lördagarna och en peng på söndagarna... blir nog bra. Ingen "vanlig kalender" har jag ordnat heller! Dom har på en mataffär har jag sett, får försöka åka ner en sväng i morgon, om Magnus e så pass att han kan ta barnen en stund...

Känner faktiskt ingen stress, brukar jag göra! Hm... har nog helt enkelt intalat mig själv att jag ska NJUTA av julen i år, och bestämt mig för att INTE stressa!

"Hä årn säg!" som pappa brukar säga ;-)

//Tite


Tjuvkik ur nya PL-katalogen ;)

dsc04321 (MMS)

Tjuvkik ur nya PL-katalogen ;)


Två trötta tjejer

dsc04310 (MMS)

Den ena syns knappt ;-) Det är jobbigt att vara sjuk... Ingen av dom har spytt nåt mer i alla fall. Casper är som vanligt, inga symptom alls... //Tite


Magsjuka?

Inatt vaknade Ciara och sa att hon mådde illa och hade ont i magen, tog henne under armen och han, som tur var, precis in på toaletten innan hon spydde...
Magnus hade kommit hem från jobbet så hon fick lägga sig på soffan med honom.

Gick upp och la mig igen, då började Cilia... hon vaknade och gnällde, typ en gång i timmen, och svalde och svalde och svalde... hon spydde inte men var nära flera gånger.

*BLÄÄÄ* vill inte, orkar inte med nån äckel-magsjuka!!!

Hoppas innerligt att det beror på alla pepparkakor, lussebullar och all stomp som vi ätit i helgen...

Nu har dom ätit frukost i alla fall, varm oboy och smörgåsrån, tyckte att varm oboy var perfekt när det är -23 ute...
Clementin har oxå slunkit ner, så matfriska är dom i alla fall.

Får väl se under dagen hur det blir...

Ha dé!

//Tite


Svart...

Blev det visst... inte riktigt meningen, men men. Det blir nog bra ;-)

Gnatt!

//Tite

Färg

Jag färgar håret... själv... ska bli spännande att se resultatet, tror jag... känns som att jag har färg överallt! Jaja... får väl ha mössa och stora halsduken på mig på jobbet i morgon om det går åt skogen ;-)

Som ni vet har vi bakat hela helgen! Så nu är julbaket avklarat! Skönt! Vi avslutade med Julskyltning i eftermiddag/kväll, men FY vad kallt det var!
Till och med barnen ville hem! Då är det illa ;-)
Tomt blev det oxå, Systeryster med familj har åkt hem, och i morgon åker Lillstrumpa :-(
Magnus jobbar kväll den här veckan, det betyder att vi kommer mötas på trappen typ varje dag... kul... men men, det är ett jobb i alla fall...

Nu ska jag skölja ur färgen, innan jag glömmer bort att jag har den i...

Ha dé!

//Tite

Mumma!!! Lite fika sen åka på julskyltning :)

dsc04309 (MMS)

Mumma!!! Lite fika sen åka på julskyltning :)


Lussebullsbak pågår... :)

dsc04307 (MMS)

Lussebullsbak pågår... :)


Bakeri bakera

Idag har vi bakat hela dagen! Började med stomp i morse, sen till gammelfarmor och bakade pepparkakor, i år tog vi bara med hälften av degen... mormor gör den själv efter ett urgammalt recept från just gammelfarmor. Dom är SÅÅÅÅ goda! Riktigt smör och grädde i dom ;-)
Resten bakade vi ut nu ikväll hos mormor.


Har ni sett Cilias "ta-kort-min"...


I gammelfarmors hus, där vi bakar stompen, är det så roligt att gå runt och titta. Det finns så mycket gammalt roligt, minnena bara ploppar upp från när man var liten... den här har alltid hängt i källartrappen, och gör så fortfarande...

skulle väl inte tro att den är till så mycket hjälp om det skulle behövas, men den är fin där den hänger.

Den här jätte fina kaffekvarnen ville farmor att jag skulle ha

Den är superfin!!! Jo, dammig och så, men den ska putsas, fungerar gör den oxå :-D

Nej nu goa vänner blir det sängen, Magnus ligger redan bredvid mig i soffan och snarkar, får se om han orkar följa upp ;-)
Förresten! "Farmor" som jag är måste jag ju meddela vad det blev, det blev 4 hanar och 2 tikar :-D Har kikat på bilder nu ikväll! SÅÅÅÅ underbart söta!!!

I morgon ska vi baka lussebullar och gå på julskyltning :-D!

Ha dé!

//Tite

Så fin så ;)

dsc04302 (MMS)

Så fin så ;)


Vi bakar pepparkakor :)

dsc04299 (MMS)

Vi bakar pepparkakor :)


Vi bakar stomp :).

dsc04290 (MMS)

Vi bakar stomp :).


Jag har blivit "farmor" :-D. Firar med lit...

dsc04284 (MMS)

Jag har blivit "farmor" :-D. Firar med lite glögg och hembakade Saffransbiscotti :).


Varför går du till jobbet

Ja, jag tror att i dagens samhälle har många glömt varför dom går till jobbet.

Vi kan ta kommunen som ett exempel, det är ju "mitt område" så...

Hur många där tror ni inte har glömt just det "Varför går jag till jobbet, varför är jag här?"
Många skulle svara "för att få lön" eller "för att jag måste", MEN om man arbetar med kommunen som arbetsgivare så är det ALDRIG för sin egen skull man går till jobbet i första hand utan för kommuninnevånarnas skull! ALLTID! Det är för dom vi finns, och det är för att dom ska ha det bra som vi arbetar! Glöm aldrig det!

Så är det bara!

Tänk på det!

//Tite

Utseende

Jag är en sån som aldrig har haft bra självförtroende, någonsin!
Därför blir jag så förvånad, men naturligtvis glad, när jag får positiva kommentarer på just mitt utseende.

Varför är det så här?
Varför kan man själv inte se det som andra ser?
Varför ska man alltid koncentrera sig på det som är negativt?

Jag försöker, för jag vet att jag mår bättre av det, att se det som är bra och inte det som är dåligt!

Den här kursen i värdskap som vi går, den är helt underbar. På ett sätt är det som en liten boost för självförtroendet, för den bekräftar på något sätt att det jag gör, och som jag är är ändå rätt! Jag gör rätt! Jag är rätt! Tänk om jag kunde se på mig på det sättet helt och hållet!

Nu ska jag ta fram...... ja just det, stickningen ;-) Om jag ska hinna använda den något innan våren och sommaren kommer så måste jag sätta lite fart ;-)
Sen är det ett ypperligt sätt att rensa huvudet!

Ha dé!

//Tite

Nu for den :-D!!!

dsc04283 (MMS)

Nu for den :-D!!!


Snaaart är den väck! 4:e tanden på väg :)

dsc04282 (MMS)

Snaaart är den väck! 4:e tanden på väg :)


Projekt

dsc04280 (MMS)

Har fått en jättefin gungstol av svärmor :-D! Barnen ÄLSKAR den, har setat och gungat hela kvällen med Cilia och Ciara på var sitt knä, Jätte mysigt! Dock skulle jag gjort nåt åt kuddarna och tyget, det är väldigt slitet... hm... får leta lite och se om jag hittar nåt skoj. Kanske har nåt i gömmorna här hemma oxå ;-) Jag vet, titta inte på röran runt om ,bara på stolen ;-) Har varit i Sälen hela dagen på en supergivande "kurs" eller vad vi ska kalla det, om värdskap! Det borde vara obligatoriskt för alla levande människor att gå en sån, eftersom sunt förnuft tyvärr håller på att försvinna! Nu åker stickningen fram! Ha dé! //Tite


Byter elbolag!

Igår fick jag ett brev... från kronofogden!!! Blev helt chockad! Och vansinnig när jag öppnade.
Hade fått krav från kronofogden på 1 (!!!), ja 1 krona!!! + deras avgifter på 800 kronor!!!  Alltså 801 kronor! Det var ränta från en gammal faktura som jag betalat, men missat att betala in en extra krona i ränta!
Dessutom fick tillgodo 323 kronor från samma bolag på den senaste fakturan, som vi betalt in för mycket!!! HALLÅ!!!!! Inte alla hästar hemma eller???? Man tycker ju kanske då att dom skulle ha kunnat dra av 1 krona från 323 kronor och så var det problemet löst, men nej då!!!

Ringde idag och fick prata med ett pucko! Så jag blev nästan bara ännu argare! Men om jag betalade in 801 kr så skulle kravet återkallas, JA tacka f*n för det!
Så, NU BYTER VI ELBOLAG!

Nu tar jag kvällen. Ska till Sälen hela dagen i morgon på "Värdskapsutbildning". Ska bli kul att se vad dagen har att erbjuda, kanske fler skulle behöva gå den, t ex "se ovan"...

Ha dé!

//Tite

Ni får ursäkta om jag inte har tid, men ja...

dsc04275 (MMS)

Ni får ursäkta om jag inte har tid, men jag stickar ;).


Stick stick

I morgon kväll kommer jag sitta med den här framför mig "Stickskolan" !

Jag behöver nåt att göra och rensa huvet med... Lillstrumpa har en så fin halsduk/huva, tänkte jag skulle försöka göra en sån... bara vanliga maskor, inget krångel... perfekt för mig...

Så får det bli...

Ikväll har jag haft PL-visning! Ett mycket trevligt gäng :-D Tack för en mycket trevlig kväll!

Nu blir det snart sängen... måste bädda rent först... och spraya lite sängspray ;-)
I morgon är det dax för Brukarråd och Föräldrasamtal :-)

Gnatt!

//Tite

Tlött

Ja, visste jag inte bättre skulle jag nästan tro att jag var full igår!

Idag har vi inte gjort mycket.
Åkte ner och handlade på dagen, och som vanligt när jag hade betalat och packat i påsarna... 3 fulla matkassar och två blöjpaket bredvid... HUR tänkte jag nu... bläckfiskarmarna har fortfarande inte växt ut! Har bara två händer och ska ta mig till bilen med tre barn tre matkassar och två blöjpaket!!! Ja, det är tur att man bor där man bor, så att man kan lämna saker i vagnen och gå i omgångar!
Handlade inte på butiken med hiss till parkeringen idag... brukar göra det, men skulle ha mössor och vantar till barnen och det har dom inte där, så det fick bli den andra... ja, det ordnade ju sig så ;-)

Efter handlingen åkte och våldgästade farmor, hade köpt med mig en grillad kyckling dom vi åt där. Tok-röj av barnen som vanligt när man e borta nånstans! Förstår mig inte riktigt på det där, men men...
Vid fem åkte vi hem. Hade ju köpt lördagsgodis och sen hade vi fått hem Skönheten och odjuret, så det blev filmmys, eller mys och mys, film-hopp-i-soffan-ramla-och-slå-sig blev det...

I morgon har jag PL-visning! Lika roligt varje gång :-D

Nej, nu säger jag Gnatt!

//Tite

Stackars barn...

Måste bara tala om vad jag gjorde igår...

Vi skulle värma på pizzan från dagen innan och barnen ville ha "dytta" som Cilia säger... krydda... Italiensk salladskrydda... jag tog fram burken och hade på till henne och Casper... "mamma den här kryddan luktar jätte äckligt" säger Casper, "Nej då, den luktar så bara" säger jag... Dom åt men Cilia såg inte ut att tycka det var så gott, jag hade på samma krydda på min pizza och skulle börja äta.... då ser jag att jag att det är VITPEPPAR burken jag tagit fram... !!!! Inte konstigt att dom drack och drack och drack... Stackars barn!
Jaja, dom fick nya pizzabitar och RÄTT krydda istället ;-)

Ja, ska bege mig ner på "Grönland" och bråka med lite barn i affären tänkte jag (ja, handla alltså)... Det är i stort sett samma sak.

Cilia börjar bli väldigt trött så jag ska passa på innan hon somnar!

Ha en bra dag!

//Tite

Och ett till :)

dsc04243 (MMS)

Jag är SÅÅÅÅ nöjd!!! Det känns superbra!!! Är just hemkommen från "Kommunens salonger" och har skrattat så tårarna har runnit, INGEN kände igen mig! HALLÅ, jo till slut, när polletten trillat ner så ;-)! Men så olik mig blev jag ju inte. En jätte rolig kväll var det i alla fall, även om det starkaste jag drack var lättöl ;-)! Nu blir det sängen så jag orkar med vilddjuren i morgon ;-) Ha dé! //Tite


Här är min nya frill :)

dsc04242 (MMS)

Här är min nya frill :)


Klipp klipp... och Klick klick

I morgon ska jag klippa mig :-D !!! Hade fått tid på tisdag nästa vecka, men sen var min kollega dit idag och då hade dom ett återbud i morgon som jag fick ta  *yeeeey* :-D!!!
Det ska bli sååå skönt! Börjar bli RIKTIGT långhårig och det går inte att göra något med det längre... Har fått order från Casper:
"Du ska se ut som en hårdrockade, riktigt rockig!!!"
Okej... bara att lyda order då ;-)

Casper hade maskerad på dagis idag. En kille ville inte klä ut sig, då hade Casper gått fram till honom och sagt "Vet du, man måste inte klä ut sig, man får vara sig själv om man vill"...
Det värmer ett mamma-hjärta :-) Mitt budskap hade gått fram...

Surfade runt på lite kläd-siter i kväll och råkade visst klicka hem lite kläder "ooops" ;-) ... hoppas bara dom passar oxå...

Nu säger jag Gnatt!

Lång dag i morgon som avslutas med "Kommunens salonger" (personalfest).

Ha dé!

//Tite

Nya lärdommar

Ja, idag har Casper lärt sig något nytt på dagis... Att man INTE ska slicka på saker ute!
Jo då, visst gjorde han det... och jag måste säga att hans förklaring här hemma sen för pappa om vad som egentligen hände var klockren

"Jag gick bara förbi förrådet, och så kom tungan bara ut!"

Ja, dom är väl för härliga dom här barnen! Men jag hoppas att han lärde sig nåt av det... Han satt i alla fall och förklarade för Ciara i bilen på väg hem att man "INTE ska slicka på saker ute när det är vinter och kallt, för då får man JÄTTE ont i tungan!"

För övrigt så har jag haft en Jätte mysig och bra kväll hos min kollega Mona! Tack för att jag fick komma hem till dig och visa lite PL-produkter :-).

Nu blir det duschen sen sängen... Måste komma ihåg att det är maskerad på Caspers dagis i morgon!!! Och hör och häpna, i år vill han va Riddare och inte "jag". Ja, han har ALLTID sagt det innan "Men mamma, jag vill inte klä ut mig, jag vill va JAG"...

Gnatt!

//Tite

Såå glad!

I förmiddags fick jag ett sms som gjorde mig SÅÅ glad!!! En vän, som försökt få barn väldigt länge, hade fått en pojke i natt :-D!!!!!
Jag är så otroligt glad för deras skull!!! Att jag och Magnus har haft "så lätt" att få barn har nästan gjort att jag fått dåligt samvete. Det är så orättvist att det ska va så enkelt för en del och omöjligt för andra! Men... nu har dom som sagt äntligen fått en pojke!!!
STOOORT GRATTIS TILL DOM!!!

Dagen har flutit på, och jag kom ihåg utvecklingssamtalet ;-). Stolt mamma till duktiga barn är jag :-D (fastän jag ibland är en "dum-jävel-mamma", men det gör ingenting ;-), dock inte idag faktiskt!!! )

Glömde en sak på min lista igår... på tisdag ska jag klippa mig :-D!!! Jag börjar bli riktigt långhårig! Har inte klippt mig sen i somras så det börjar verkligen bli dax!

Nej, nu ska jag förbereda till i morgon bitti... I morgon förmiddag får vi förresten "nytt sällskap" på jobbet!!! Det ska bli såå  roligt!!!

Sen i morgon kväll ska jag ha PartyLite visning hos en kollega!

Ha dé!

//Tite

Hä e mytzy no

Ja, det kan man lugnt säga... Men på ett bra sätt :-)

  • I morgon ska jag komma ihåg föräldrasamtalet... som jag glömde förra gången... sen hem och förbereda för...
  • PL visning på onsdag!
  • Fredag är det "kommunens salonger"
  • Söndag en till PL visning
  • Måndag föräldrasamtal och brukarråd
  • Tisdag föräldrasamtal och PL visning
  • Onsdag heldag i Sälen
  • Fredag kommer Systeryster med familj hem :-D och då blir det BAKNING hela helgen! Lussebullar, pepparkakor och stomp!

Sen kan vi säkert klämma in nåt mer nån dag oxå ;-) Ja... jag vet vad jag ska göra i alla fall ;-)

Idag när jag hämtat barnen åkte vi till Helene och lekte och fikade! Jätte mysigt!!!
Sen hem och fixade mat tills Magnus om hem, men den var typ klar, för han lagade den igår ;-)

Sen måste jag Gratulera Lillstrumpa som fått ett nytt jobb i Norge!!!! GRATTIS GRATTIS!!! Så roligt :-D!

Nej, nu ska jag strax bädda ner mig och ladda batterierna ;-)

Ha dé!

//Tite

Farsdag...

...har varit en bra dag.
Magnus blev väckt av tre studsande vilddjur (som knappt fastnade på bild ;-) ), kaffe, saffransskorpor och paket :-). Sen har dagen bara flutit på, en riktigt soft dag.
På eftermiddagen var vi in till mormor och morfar och fikade.

Magnus fick en massa kryddor och annat skoj från Chilihouse. Vi har beställt därifrån förut! Jätte mycket roliga grejer har dom! Så när vi kom in från mormor och morfar lagade han mat och provade lite av de nya. Det blev SUPERGOTT!!!
Sen hade barnen gjort jätte fina saker på dagis!!! Casper; ett kort där han skrivit till pappa från Casper och när man öppnade hängde det ett hjärta i, Ciara och Cilia hade målat var sin ram med kort på dom i! Jätte fina saker :-D!!!

Så, en bra dag, men den slutade med att Casper fick gå från matbordet utan mat... undrar när den här trotsen ska lugna ner sig... det är SÅÅÅ drygt!!! Och jag har inget tålamod! Vet inte hur jag ska göra, eller vad! Vill inte vara den här mamman som jag är just nu!!!

Nu ska jag lägga fram kläder och förbereda inför morgondagen...

Gnatt!

//Tite

Pappa får kaffe på säng :)

dsc04218 (MMS)

Pappa får kaffe på säng :)


Elfyourself

Jag kunde bara inte låta bli!!!
Var bara tvungen att göra en på oss oxå!!!
elfyourself
Så roligt :-D!

Dagen har flutit på bra.
På förmiddagen var Magnus och Casper ute och byggde en snögubbe, jag var inne med tjejerna som sov. När dom vaknat blev det pannkakor och sen ut med barnen medan jag plockade ihop. Slängde faktiskt ut Cilia oxå med de andra och det gick hur bra som helst (tills jag eller Magnus kom ut, då blev det bara gnäll, hon skulle bli buren och hon skulle åka fyrhjuling och hon skulle hit och hon skulle dit...). Som tur är har vi bra koll från vårt kök med fönster åt alla håll ;-) Dom lekte som bara den i snön och rullade egna delar till en till snögubbe som Magnus gick ut och hjälpte dom sätta ihop. Så nu har vi två fina snögubbar på gården!

Nu sover godingarna.
Jag har duschat, tagit på mig pyjamasen och krupit upp i soffan... SÅ SKÖNT!!!
Man kanske skulle provsmaka den här

Ha en bra kväll!

//TiteTösnö!!!

dsc04213 (MMS)

Tösnö!!!


*BLÄÄÄÄ* :-P

Alltså undra hur det här kommer bli...
Jag skriker och Magnus jublar "BRAAA Cattis! BRAA!!!" Hon kom just med sin första MUS i munnen!!! Jag dör!!! Den var i och för sig redan död MEN ÄNDÅ!!! Fy attans!!!
Men... vi ville ju att dom skulle ta möss, så det är väl bara att "uppmuntra" antar jag... men det blir inte lätt!!!
Vilken HIMLA tur att inte mamsen var här!!! Hahahaha

I morse ringde jag på sjukstugan och skulle boka en tid till Casper "då säger vi 9.40" säger hon, "IDAG???" frågar jag, är liksom inte van att få komma samma dag så jag hade räknat med en tid nästa vecka eller nåt! Det blev en tid på eftermiddagen, så nu har vi kollat fingret.
Det ser bra ut, en "skrynklig" ny nagel som väger lite runt fingertoppen, men hon trodde det skulle rätta till sig. Lite nedsatt känsel men förhoppningsvis blir det bättre.

Har för övrigt tittat på IDOL, men alltså... nog trodde jag väl att "Rock-temat" skulle bli lite bättre!!! Tycker nog att rätt åkte.

Magnus har precis hämtat en till kall öl till mig... riktigt gott va det ;-)

Ha dé!

//Tite

*Gääääsp*

Somnade som vanligt när jag la barnen och vaknade typ halv nio... Är dog bara att gå och lägga sig ingen tror jag.

Casper tappade sin nagel idag! Den på fingret han klämde av... fingret under var ju borta men nageln satt kvar, men nu är alltså den väck. Han slog i fingret i morse så att den var så gott som helt lös, allt utom nagelbandsfästet på ena sidan, så i eftermiddag klippte vi bort den. Först tejpade vi fast den igen ;-) Han var rädd att fastna i nåt och slita lös den ;-) Så då blev det saxen istället...
Det ser jätte bra ut, dom hade nog rätt, den kommer nog växa ut helt igen, fingertoppen. Hann inte ta nåt kort, gör det i morgon :-)

På eftermiddagen fick vi besök!!! Helene och barnen kom hit och lekte! JÄTTE roligt tyckte både jag och barnen :-D

Nej, nu tackar jag för mig, måste bara dela med mig av en länk som Emma skickade till mig, riktigt roligt "Familjen Hedin goes elfs"!!! elfyourself

Gnatt!

//Tite

Zzzz...

Skulle ju lägga mig tidigt idag ju... nu blev det så där igen... SENT!!!
Fattar inte riktigt det här, är det nån som är här och skruvar fram klockan på kvällen när barnen har lagt sig???

Har i alla fall lagt fram kläder till barnen så jag slipper irra runt som en yr höna i morgon bitti ;-) För det är jag expert på, att glömma lägga fram kläder alltså...

Nej nu kära läsare säger jag...

...Gnatt!

//Tite

"Skomakarns barn"

Ja, idag har det varit en bra dag! Knappt nåt bråk (knappt nåt...) bara lite ;-)

Gissa om det blev jubel i morse när jag tog fram overallerna!!! SNÖ!!!!!

När vi kom hem var det lek i snön som gällde naturligtvis, sen gick vi in och fikade hos mormor och morfar.
Det är så himla skönt att komma hem när det fortfarande är ljust ute!!! Helt underbart faktiskt! Körde ner bilen till morfar oxå... det var ingen höjdare att köra med sommardäck en dag som denna kan jag meddela... Men nu är däcken bytta ;-)

Jag fick min nya fina stormlykta idag, den ser ut så här :-D

Den stora i mitten :-D. "Vinröd elegans" heter serien, helt underbar!!! Måste nog införskaffa dom tre på fot också ;-) Dom kommer utgå ur sortimentet!!! Så det är nu eller aldrig som gäller...

Lillstrumpa har "landat" och gjort sin första jobb-dag i Norge. Kört vilse har hon också hunnit med ;-)

Ha dé!

//Tite

Snöstorm

Ja, just nu vräker det ner! Ska bli sååå roligt att se barnens miner i morgon bitti!!! Leta fram overaller ska jag göra oxå...
Troligen blir det dagis i morgon för Ciara. Hon har knappt hostat på hela dagen :-). Det beror så klart på hur natten blir.

Fick lite smått panik idag... fick en lista från PartyLite med alla utgående produkter!!! Det kommer ju en ny katalog första januari! Men mina favoritljus försvinner!!!! Blir att bunkra upp ;-) Ordentligt!!! Ska så klart bli väldigt spännande att se alla nya produkter som kommer istället, och alla nya dofter, det ser vi fram emot...

Vi bakade saffransskorpor idag, supergoda! Men jag var nog för snabb ut ur ugnen med dem, så har haft dom där en sväng till...

På eftermiddagen gjorde jag en sats Palydo, när jag ändå höll på menar jag ;-) Så det blev lite mera baka hehe.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig, så jag orkar upp i morgon...

Gnatt!

//Tite

Buzzador! Jag har fått mitt andra paket fr...

dsc04208 (MMS)

Buzzador! Jag har fått mitt andra paket från Buzzador! Det jag ska Buzza är Santa Maria tandoori chicken, naan bröd och raita kryddmix! Här ska med andra ord lagas middag :)


Hjälpreda :)

dsc04206 (MMS)

Hjälpreda :)


Saffransbiscotti

ca 40 stycken     175º     15 minuter

100 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
1 kuvert saffran (1/2 g) + lite socker
1 msk grädde
7-8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl torkade tranbär
1 1/2 dl pistagenötter (hackade)

♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ •

1. Sätt på ugnen.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden. Rör ner saffran i smeten.

3. Blanda de torra ingredienserna, pistagenötter och tranbär. Tillsätt detta och arbeta till en smidig deg.

4. Rulla ut degen till tre längder och lägg på en plåt, smord eller på bakplåtspapper.

Grädda i ca 15 minuter. Ta ur och stäng av ugnen.

5. Skär på snedden i ca 2 cm breda bitar.
Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå på eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

Hm... Kanske skulle passa på att baka lite...

dsc04204 (MMS)

Hm... Kanske skulle passa på att baka lite idag, Saffransbiscotti, ingen jäsning = bakning i min smak ;)


Passar på

Idag är jag hemma med Ciara. Hon sov hela dagen igår...
Hon passar på att spela på bolibompa-sidan på datorn...

Annars är det nån annan som brukar sitta där så hon får aldrig ens chansen... Just nu är det "Gissa bajset" som gäller. Så länge det är lek-och-lär spel så tycker jag det är helt okej! Och så får hon sitta stilla och ta det lugnt...

Hostan är mycket bättre. Var upp och gav henne hostmedicin vid tre i natt, annars har hon sovit bra. Casper däremot har jag fått leda tillbaka till sängen två gånger för han har gått i sömnen!!! Ska det börjas nu oxå...

Vi har precis sagt hejdå till Lillstrumpa (Emma) som fick ett samtal från Norge igår, hon hade troligtvis fått jobb och verkar börja i morgon!!! Lägenhet har dom redan fixat så det var bara att packa i bilen och åka.

Borde ta tag i tvätthögen... snart... ska bara...

Ha dé!

//Tite

Det var inte igår...

Ikväll lyckades jag lägga alla barnen i SITT rum!!! Kommer inte ens ihåg sist dom sov där allihopa! Det var flera månader sen!

Hm... det small till på övervåningen så jag gick upp där irrade Casper runt ÅÅÅ NEJ!!! Har han börjat gå i sömnen??? Det gjorde jag när jag var liten, jätte ofta... gick bland annat till grannen mitt i natten... hm... dags att börja stänga grinden på övervåningen och låsa dörren tror jag minsann...
Ja, men det är klart att är det inte det ena som ska hålla oss vakna på natten så är det det andra...
Jaja... jag vet, det är bara en kort period i livet, men just nu känns det som att det kommer pågå för ALLTID!!!

Ciara har varit hemma med pappa idag, och eftersom han jobbar kväll/natt så ska jag vara hemma i morgon. Hon hostar och hostar... sist vi fick hostmedicin utskrivet trodde dom att det kunde vara förkylningsastma, men vi har inte utrett det nåt mer... får se om vi ringer om en tid i morgon. Drygt för henne att hosta hela tiden!!!

Nej, nu ska jag bädda ner mig, ifall det blir en dryg natt med hostande, vandrande barn...

Gnatt!

//Tite

Kalasat

Idag har vi kalasat hela dagen!
Vi åkte ner vid lunch och kom hem vid åtta! Väldigt trötta barn, men dom har haft så skoj!
Lekt och busat, och ätit... känns inte som vi gjort annat än ätit idag!

Vid tre åkte jag hem en sväng, Valpspekulanter som ville träffa hanen :-D Dom var jätte trevliga och tyckte Mario var underbar, så dom hade nog bestämt sig lät det som ;-) KUL!!!

Har inte riktigt förstått att det är måndag i morgon! Tycker den här helgen har gått så sjukt fort!!!
Men det har ju varit fullt upp så det är ju inte så konstigt...

Ha dé!

//Tite


Tröttnat

Ja, jag kände att det behövdes lite förändring, så jag gjorde om min blogg-design. Hoppas ni tycker den är OK!
Får nog finslipa en del saker, men men...

Idag har varit en lugn dag.
Trötta föräldrar och Trötta barn... 04.40 hade alla barnen vaknat hos farmor, och sen var det fullt ös, så det var inte alls konstigt att dom var trötta!!!
Så tidigt är dom ALDRIG uppe här hemma! Men det är väl för att vi tvingar dom att somna om ;-)

Nej, nu ska jag göra resten av familjen sällskap...

Gnatt!

//Tite

Middag

Ja, igår var jag på middag!!! Helene kom hit innan så vi satt här och drack lite vin och cider och pratade och skrattade, sen skjutsade Emma oss, i sin (och Carinas) nya bil :-). Det var vårt PartyLite team som träffades hemma hos vår teamledare. Hon hade lagat exotisk kyckling och till efterrätt apelsin-choklad mousse! Det var SÅÅÅ himla gott!!!! Det var verkligen jätte roligt att träffas och jag hoppas INTE det var sista gången! Vi pratade om att kanske köra "halv åtta hos mig" stuk på våra träffar! Det skulle va superskoj!
TUSEN TACK FÖR EN TOPPENKVÄLL!!!

Efter middagen fick jag skjuts av farbror Sven ner till Magnus & c/o som satt på Dammgatan, sen gick vi på Parken, men alltså ja... nej... jag vet, allt blir vad man gör det till. Och det var jätte roligt att få träffa folk.
Det var flera som kommenterade att jag gått ner i vikt och dom tyckte jag såg så bra ut och sånna kommentarer blir i alla fall jag jätte glad av ;-)
Då kom jag på att jag lovat att lägga ut "före och efter" bilder... Eftersom jag inte är nån linslus hittar jag inte så många, men här kommer två bilder

"Före" Taget förra sommaren

Jag fick en chock när jag fick se den här bilden! Vem är det??? Hon ser så ledsen ut! VA!?! ÄR DET JAG!?!? Nej, det kan inte vara sant!!! Vet inte vad jag ska skriva... jag blev helt... ja... Det var då jag bestämde mig.

Här kommer "efter", nej men en bild tagen igår

Jag har inga "helkroppsbilder" på mig. Men jag känner mig i alla fall tusen gånger piggare och gladare än vad jag gjorde på bilden innan ;-)

Nej, nu ska jag snart gå in till mormor och hämta Cilia som har sovit där, det hade gått JÄTTE bra! Hon är ett riktigt litet busfrö! Sen ska vi åka ner och hämta vilddjuren på Dammgatan som sovit där. Dom däremot har varit vakna sen strax efter 5!!!!!
Vilken tur vi har som har mormor & morfar och farmor så nära och att dom hjälper oss med barnen så vi får "vila" oss lite :-D!!! TUSEN TACK FÖR DET!!!

Ha en bra dag!

//Tite

Just ja!

I morgon jobbar jag bara halvdag! Glömmer av det lite till och från, och så kommer jag på det och blir jätte glad :-D

Slut på ännu en dag, känner mig snurrig... yr... förmodligen vätskebrist, är så kass på att dricka vatten! Ändå dricker jag mer på jobbet än hemma, men ändå på tok för lite... måste bli ändring på det!

Går fortfarande i julklappstankar...
Hur brukar ni göra? Köper ni till "alla", eller bara barnen? Ni som har sambo/make/maka, köper ni till varandra eller brukar ni köpa nåt gemensamt som ni vill ha?

Jag och Magnus funderar på en sån här i år, till oss

Ja, jag vet att hela sveriges befolkning redan har en, men det har inte vi... inte än ;-)

I helgen kommer farbror Micke med familj upp så vi kommer nog spendera största delen av helgen med dem :-D.

Förresten! I morgon kväll ska jag på middag, min (vår) teamledare ska bjuda oss PartyLite konsulter på middag!!! Det ser jag verkligen fram emot!!!

Ha en bra kväll!

//Tite

God morgon! Här skulle Cilia kunna stå hel...

dsc04169 (MMS)

God morgon! Här skulle Cilia kunna stå hela dagarna om hon fick, hon ÄLSKAR att borsta tänderna. Ha en bra dag! // Tite


Film-mys

dsc04167 (MMS)

Vi har just sett film... "Draktränaren" ! Den var jätte bra! Men lite för läskig för barnen... Dom såg lite på den på eftermiddagen, och nu har jag och Magnus sett klart den. Cattis tog sin vanliga plats, i mitt knä :-) MYYYS!!! Casper tyckte vi skulle ha Halloween-fest hemma idag, så han släckte alla lampor och slog på Marilyn Manson :-D Hahaha Nu blir det sängen, i morgon bitti ska jag INTE ge Cilia min telefon... Det var ingen höjdare kan jag tala om... Men på 30 minuter hade jag klätt alla barnen och gjort i ordning mig själv och vi satt i bilen... Inte illa va ;-) Gnatt! //Tite


Måleri målera

dsc04165 (MMS)

Casper är inne i en målarperiod. Ett av dagens alster var jag bara tvungen att visa... Han har målat av mamma och pappa :-D Pappa med en cigg i mungipan och mamma med glasögon och stora röda (hm... ;-) ) tuttar! Han e ju bara för underbar! Annars en rörig dag, då rörig att jag totalt glömde bort att vi hade utvecklingssamtal på Caspers dagis... hm... fy på mig... Jaja, det är inget att göra åt, vi skulle få en ny tid, den ska jag se till att inte missa! Nu ska jag ta mig en kopp te och mysa ner mig i soffan, får se hur länge det går. Cilia vaknar väl snart förstår jag... Ha dé! //Tite


Julklapps-planering

Nu har vi avverkat två föräldramöten ikväll. Bra möten, Magnus var på Regnbågen och jag var på Solstrålen, jag är föräldrarepresentant där :-D Vi ska ha brukarråd i slutet på november och jag hoppas verkligen att föräldrarna kommer med massor av synpunkter!!! Både positiva och negativa, det är ju därför vi finns ;-)!

Vi planerar julklappar... Det första Casper sa att han önskade sig var ett hockeyspel... hm... och så tyckte han att vi skulle köpa en Hello Kitty dator till Ciara ;-) Casper har redan avverkat en lek- och lär dator som han fick för flera år sen, men den har varit jätte bra, så ja... vi får se...
Jag är en sån som ÄLSKAR att ge bort julklappar!!! Få slå in fint och pyssla och greja hela nätterna innan jul, dricka varm glögg och äta pepparkakor :-D I LOVE!!!!!


(bilden kommer från blossa.se)

Årets Blossaglögg- Saffran
Låter god... Får nog bunkra upp... den brukar ju ta slut ;-)

Nej, nu ropar sängen igen...

Gnatt!

//Tite

Föräldramöte

Ja, ikväll ska vi på föräldramöte på båda barnens dagis, tur Magnus e hemma så han kan gå på det ena :-)

Det blev jobb för min del i dag :-D Så skönt... för visst får man säga så... det gör jag i alla fall. Men det var två trötta tjejer jag hämtade på dagis... tror dom känner av att vi ställt om klockan mer än man tror.

Nu kommer nog farmor snart. Hon ska va här med barnen när vi mötar ;-)

Ha dé!

//Tite

RSS 2.0