Saffransbiscotti

ca 40 stycken     175º     15 minuter

100 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
1 kuvert saffran (1/2 g) + lite socker
1 msk grädde
7-8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl torkade tranbär
1 1/2 dl pistagenötter (hackade)

♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ •

1. Sätt på ugnen.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden. Rör ner saffran i smeten.

3. Blanda de torra ingredienserna, pistagenötter och tranbär. Tillsätt detta och arbeta till en smidig deg.

4. Rulla ut degen till tre längder och lägg på en plåt, smord eller på bakplåtspapper.

Grädda i ca 15 minuter. Ta ur och stäng av ugnen.

5. Skär på snedden i ca 2 cm breda bitar.
Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå på eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

Kommentarer
Postat av: Elsa

Super goda, jag ääälskar dom!!!!!

2012-01-04 @ 17:14:29
Postat av: Elsa

Super goda, jag ääälskar dom!!!!!

2012-01-04 @ 17:15:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0