Mario och hans fina festmö. Så nära var de...

dsc03278 (MMS)

Mario och hans fina festmö. Så nära var det idag! I morgon blir det ett nytt försök. Nu tar vi kvällen. Gnatt! // Tite


Målning pågår...

dsc03251 (MMS)

Cilia har hjälpt Casper att måla, syns det ;-) Magnus har målat klart staketet på altanen och Casper målat plankor, bara för att det är så roligt! Nu väntar vi på "tiken", dom borde vara på ingång snart. Ciara bara sover! Hon är helt slut efter två dagar i Myckelberget ;-) Ha dé! //Tite


Mms: God morgon! Kaffepannan är i elden oc...

dsc03241 (MMS)

Mms: God morgon! Kaffepannan är i elden och vi ska strax äta frukost. Idag kommer "tiken", så vi åker väl hemåt på förmiddagen nån gång. Ha en riktigt bra dag! // Tite


Mms: Nu släcker vi ljuset och säger Gnatt....

dsc03239 (MMS)

Mms: Nu släcker vi ljuset och säger Gnatt. Barnen sover sen nån timme tillbaka, jag har läst tidning helt ifred! Vilken lyx! I morgon blir det lek med Frida igen. Kanske hinner vi med lite fiske oxå, om Casper får välja iaf... Ha de! // Tite


Mms: Jag, Casper och Ciara myser i stugan....

dsc03238 (MMS)

Mms: Jag, Casper och Ciara myser i stugan. Magnus och Cilia har åkt hem men vi sover kvar :-D! Ha de och Gnatt! // Tite


Mms: Vad vi gör just nu... Fiskar :-D

dsc03223 (MMS)

Mms: Vad vi gör just nu... Fiskar :-D


Glad Midsommar!!!

Idag har vi...

Vi började med att dela upp oss och åka och handla.
Jag, mormor, Ciara och Cilia i en bil och Magnus och Casper i en.

Vi brudar åkte först till Anna´s, mormor skulle kika på lite kläder

Cilia tyckte det var jätte skoj att röja runt i affären ;-) Anna tipsade om att sätta larm på henne så vi skulle höra om hon kom för nära utgången hehe, men vi klarade oss :-D
Jag (som egentligen inte skulle ha nåt) köpte en tunika och ett par leggings, i strl M !!! Kan ni tänka er! Det är säkert 10 år sen jag köpte medium på ett klädesplagg! Superfin var den, fixar ett kort senare...

Sen handlade vi mat, till en hel armé! Sen visade det sig att det bara blev, vi, mormor och morfar. Så... ja... ingen risk att vi skulle gå hungriga i alla fall... Det blev grillat...

Först brända mandlar som snacks ;-), champinjoner, majskolvar,

coktail tomater, fläskfilé och kycklingfilé, potatisgratäng, sallad, ett fat med tomater och mozzarella, "gucka", bea... ja, jag tror inte vi hade missat nåt ;-) Magnus agerade grillmästare.

Efterrätt hade Magnus oxå fixat... 2 st

cheescakes, som han hittat receptet på på internet, SUPERGODA var dom kan jag lova... och JA, jag är fortfarande proppmätt!

Här kommer lite mer bilder från dagen



Dom kunde inte hitta nån bättre plats att sitta på än köksgolvet ;-)
Casper var imponerad över att dom fick ostbågar FÖRE maten, då förstod han att det inte var nån vanligt dag ;-)




Ute på blomplockning. Ciara visar stolt upp alla FIINA blommor :-) Hon bar korgen hela tiden...




Två kransar blev det. Casper skulle då INTE ha nån... så han slapp ;-)

Nu säger vi snart Gnatt, men först...



TITTUT!!!!
Så här ser man ut efter att ha ätit en hel dag typ ;-)
Hon hade mat från håret ner till tårna kan jag lova! Härligt att få kladda hur mycket man vill hehe...

Hoppas att ni har haft en riktigt härlig midsommar!!!

I morgon åker vi till Myckelberget och sover kvar till på söndag!

Ha dé!

//Tite

Tänk...

... att det kan va så underbart härligt med lite sol!!! Har gått i bikini sen jag kom hem! Fantastiskt!
Och barnen somnar ju som stockar (nästan i alla fall) när dom är ute hela dagarna! Skönt...

Är lite kluven till att det inte blir nåt Stockholm den här midsommaren... vad ska vi göra nu då? Dom sista 5 åren har vi varit hos Malin & c/o på midsommar och firat ute hos hennes föräldrar. Helt underbart! Hade såå gärna velat åka i år igen men, men...

Och nu ser det ut som att det fanns nån mening med det också, för idag ringde ägaren till tiken som Mario ska paras med, och hon har börjat löpa så dom kommer på söndag :-D!!! Från Skelefteå!!! Ingen liten tripp direkt! Så ja... det finns en mening med allt!
MEN eftersom jag behöver min storstadsdos så får jag lösa det på nåt annat sätt... har inte riktigt kommit på hur än, men det gör jag nog snart ;-)

Magnus och Victor är hos Bodin, och jag sitter mest och zappar runt och letar efter nåt bra att se på, på tv´n... Hittar inget dock... Men jag har en kall öl i handen så det är ganska ok i alla fall ;-)

Ska nog dricka ur min öl och gå och lägga mig. Räknar med att det blir jag som får gå upp med barnen i morgon bitti... om jag känner Magnus rätt kommer han inte att vara allt för pigg ;-)

Är lite sugen på att prova Magnus I-phone... han använder den inte just nu så jag kanska ska lägga mig och pilla lite på den :-D Det enda som inte är bra är att det är sämre kamera än i min telefon och jag tar ju ganska mycket bilder så... ja, vi får se...

Ha nu en RIKTIGT SKÖN MIDSOMMAR!!!

Kram på er!

//Tite

Är det sommar så är det! B-)

dsc03145 (MMS)

Är det sommar så är det! B-)


Måste testa det har med att blogga från mo...

dsc03143 (MMS)

Måste testa det har med att blogga från mobilen. Testar med en bild på min nyvunna klocka ;)


Ååå vill oxå...

Idag har Magnus, farmor och barnen varit till Nissången och badat och haft picknick!!!! JAG VILL JU OXÅ VA MED!!!! :-( Orättvist är vad det är...
Alla barnen hade badat! Riktigt varmt i vattnet sa MAgnus att det var, och då är det varmt.
Om Casper badade på simträningen....? Icke! Blötte inte ens tårna. Så var det med det. Men han hinner väl... det är ju några gånger kvar ;-).

Magnus har sovit hela kvällen, gick och la sig typ halv sex och kom ner för en timme sen kanske. Det är jobbigt att va hemma-pappa, och det är det. Det vet jag! Väldigt "nyttigt" om ni frågar mig det här med att dela på föräldradagarna och va hemma. Man förstår varandra, hur dagen har varit. För jobbigt är det, det kan ingen säga nåt om. Men han är en mycket bra hemma-pappa kan jag lova, mycket bättre än jag är hemma-mamma.

Nu blir det slöa i soffan ett tag...

Ha dé!

//Tite

Inte igen...

Gissa vad jag gjorde i morse.... FÖRSOV mig så klart!!! Det har blivit allt för många gånger på slutet... På jobbet säger dom bara "Du ska va glad att du kan försova dig! Det är ett friskhetstecken! Ett tecken på att du fortfarande är ung!"
Själv ser jag det så här "Hä e mytzy no" som pappa skulle sagt... Eller det är bara mest rörigt i mitt huvud tror jag... Hm... vet inte riktigt, vet bara att jag ska snart ska gå och lägga mig.
Har precis smörjt in benen med lite brun utan sol och målat naglarna, alla 20 ;-). Känner mig redan lite piggare hehe...

Andra dagen idag för Casper på simskolan förresten, han var inte ner i vattnet idag heller, men i morgon har han sagt att han ska det ;-) Det visar sig.

Farmor har köpt skor till barnen idag, tänk att det ska va så himla dyrt!!! Super snällt av henne!!!

"Tradera-klockan" är skickad idag föresten, hoppas den kommer i morgon :-D.

Nu säger jag Gnatt!

Ha dé!

//Tite

Hoppsan...

Idag la jag ett bud på tradera på en klocka. Har ingen klocka, och jag har länge velat ha en, okej att man har en på telefonen och oftast har den med sig, men inte alltid och inte på jobbet... Nu gjorde jag slag i saken i alla fall... ingen hade lagt nåt bud och auktionen gick ut om tre timmar. Jag la en krona över utgångspriset, trodde naturligtvis att nån skulle bjuda över men nu när jag kollade mailen hade jag vunnit :-D! Tänk att det kan va så skoj att vinna!
Hoppas den är lika fin i verkligheten som på bilden... ;-) Tror att det egentligen var en herrklocka, men sen var såå fin så det struntar jag i, den fungerar säkert lika bra på min arm, om inte bättre ;-)

Idag har Casper börjat på simskola. Som vanligt med aktiviteter med mycket folk blir han superblyg och vill inte vara med... Det var så många att dom delades in i tre grupper. Tre veckor håller dom på och det kommer nog gå bättre och bättre bara det blir en lite mindre grupp och han lär känna alla i sin grupp. I morgon är det dags igen, farmor tar tjejerna och Magnus och Casper får lite "egentid", hm... hur "egen" den nu kan va med en massa annat folk, men i alla fall en sak som dom får göra tillsammans utan småsyskon :-)

Igår blev klockan ett innan jag kom i säng igen. Tänk att det ska va så svårt! Har siktat in mig på senast elva i kväll... får väl se hur det går... Men skam den som ger sig, eller hur ;-)

Magnus sitter och rättar mina inlägg... "du kan ju inte stava cykel med ck heller, det var det första man fick lära sig i skolan" hehe... ja, nu är det ändrat i alla fall ;-) Hoppas ni har överseende med mina felstavningar. Har alltid varit dålig på att stava, That´s me :-)

Ha dé!

//Tite

Kläder, kläder och åter kläder

Ja, jag undrar hur mycker kläder man har egentligen... Hela helgen har gått i klädernas tecken. Har inte gjort annat än tvättat och rensat känns det som! Men det är nåt som jag har haft hängandes över mig länge, så det är så skönt att äntligen börja ta tag i det.
I skrivandets stund har jag gått igenom och packat ner 4 flyttkartonger i storlekarna 50/56, 62/68, 98/104 och 110/116, då har jag inte ens börjat titta i Caspers och Ciaras byråar och lådor än... Allt detta är sånt som legat i påsar i "skrubben" i vårt sovrum som för övrigt är så proppad med saker att det inte ens går att gå in in där. Men NU ska det bli ändring på det ;-).
Sen har vi alla mina gamla kläder som oxå måste gås igenom, för tillfället har jag INGA kläder känns det som! Vad har jag haft på mig innan??? Jag har väl inte gått runt naken??? Fattar inget!

I lördags morse när jag kom in till barnen såg Ciara ut så här...



Hon hade tatuerat sig... naturligtvis... ÖVERALLT!!! På fötterna, i nacken, på halsen, i ansiktet, på magen, i naveln, på benen.... ja... ni fattar... Senare kom det fram att hon haft lite hjälp oxå... av en viss storebror...


När jag lyckats skrubba bort det värsta (allt är fortfarande inte borta) så bestämde jag att Ciara och jag skulle få lite "egentid". Det händer typ ALDRIG! Jag frågade henne om hon vill följa med mig och handla... "inte Cilia?" frågade hon... "Nej, bara du och jag", "Inte Casper" frågade hon... "Nej, bara du och jag, ingen annan" sa jag. Hon gick raka spåret ut till bilen och satte sig, där satt hon i tio minuter innan vi skulle åka ;-).
Det blev en jätte mysig shopping stund, för bara hon och mig :-D Och det var INTE sista gången kan jag lova, sååå himla duktig! Hon pratade och frågade och berättade hela tiden :-D
Det jag tänkte att vi skulle köpa, fastän hon visste det inte innan var detta...

En egen cykelhjälm och skydd, med Hello Kitty naturligtvis ;-) Hon var sååå stolt! Skulle absolut bära påsen själv fastän den nästan var större än henne ;-)

Casper fick...

Fyrhjuling med släp och en liten fyrhjuling på släpet. Han har lekt med dessa hela helgen. Han är så lätt att handla till ;-) Cilia fick en liten xyllofon som hon ploingar på :-)
Denna lördag blev det alltså inget godis utan annat... Dom är ändå inte så förtjusta i godis. Då gör vi så här ibland istället.

Idag fick jag jordens sovmorgon! Vaknade halv tolv!!! Kommer inte ens ihåg när jag sov så länge sist! Behövligt alltså ;-)
På eftermiddagen åkte jag och barnen ner till gammelfarmor. Hon fyllde 88 år i veckan och vi har inte hunnit vara dit. Jag ringde innan och förvarnade henne, frågade om hon ville följa oss till lekparken, hon blev jätte glad! Först gick vi ner på "Spelbutiken" och köpte glass, Casper och Ciara höll henne i var sin hand hela vägen dit :-), sen gick vi till Grönlandsparken och satte oss, och barnen fick leka. En riktigt lyckad söndagseftermiddag som han gå över i kväll innan vi var hemma.
Fick med mig lite kloka ord också som gammelfarmos morfar brukade säga "Har man inget humör så har man ingenting", detta kom på tal efter att Cilia visat upp sin "bästa" sida med sitt envisa humör... han menade på att det var bra att barnen hade humör, så dom inte var "menlösa". "Han sa inte mycket, men det han sa var bra" sa gammelfarmor om sin morfar... Nu MÅSTE jag ordna den där boken som hon och jag ska fylla i...

Vi har fångat 4 möss i helgen... köpte "vanliga" råttfällor, fastän jag är emot dom... men jag måste säga att dom är väldigt effektiva... Rätt som det är smäller det till och så hör man en massa sprattel :-P *fy*... Hoppas vi får ut alla nu...

Oj vilket långt inägg det blev... var inte riktigt meningen, men det blir väl så när jag inte haft tid att skriva innan i helgen.
Igår förresten, blev jag fast i "bröllopet" på tv så klart. Hade liksom inte tänkt att jag skulle titta, men det slutade med att jag hade på svt-play på datorn samtidigt som jag lagade mat, och sen kunde jag inte slita mig.
Ett stort grattis till detta vackra lyckliga par :-D!

Nu ska jag inte tjata mer ;-)

Ha dé!

//Tite

Ögonlysning

Idag var jag ledig på förmiddagen, VILKEN LYX!!!
Vi hade tid kl 9 i Torsby för Marios Ögonlysning. Lyckades övertala Casper att följa med och hålla mig sällskap ;-)
Allt gick jätte bra, och det såg jätte bra ut :-D. Det var lite roligt att stå och lyssna på han som gjorde undersökningen när han pratade med sig själv; "Åh.... ja.... åh så fint.... mmm..... ja.... der väldigt bra ut det här.... finns inget att säga nåt om... jätte fint...." haha... så ja, Mario blev "godkänd ;-)
Det är så skönt att ha allt det här gjort nu. Det har liksom "hängt över mig", men nu så är det fritt fram, nu är han höftledsröntgad, ögonlyst och utställd, så nu kan ingen komma och säga nåt eller komma med konstiga förslag ;-)
Skickade ett sms till uppfödaren i Skelefteå att allt var ok, och hon blev så klart jätte glad hehe. Nu väntar vi bara på att tiken ska börja löpa...

När vi var klara hos veterinären irrade jag och Casper oss in i Torsby. Alltså jag kan inte med den "staden". Hur hittar man in dit? Och hur hittar man ut? Det var nämligen inte första gången jag körde vilse där... eller hur Emma...
Tillslut hittade vi i alla fall en OK mack där vi gick in och köpte glass som vi satte oss ute i solen och åt... Underbart!

Kom hem vid halv tolv typ, Magnus och Ciara åkte och handlade till lunch; potatis, köttbullar, bacon, ägg, matjesill, gräddfil och gräslök... MUMS!!! Jag, Casper och Cilia passade på att hoppa lite studsmatta... Vilken lyxig lunch och vilken härlig förmiddag!!!

Efter jobbet blev det mer mys i solen, ja, resten av dagen faktiskt, så himla härligt!!!
Fram på kvällningen åkte Casper och Magnus på KM på crossbanan= en MYCKET nöjd Casper kan jag lova... får intervjua honom i morgon och höra hur det var.

Ha dé!

//Tite


Vasaloppsleden

Idag har vi varit på utflykt med "Företagens vänner".
Vi åkte 10.30 upp till Mångsbodarna där vi blev bjudna på Itlaiensk lunch och kladdkaka till efterrätt, SÅÅÅ himla gott!
Sen var det dags för vandring. Mångsbodarna-Tennäng skulle vi gå, ca 5 km, efter Vasaloppsleden.
Alltså... VILKEN NATUR!!!! Helt otroligt fint!!! Vilken terräng! Stenbumlingar stora som hus som såg ut att bara ha blivit utkastade hur som helst i uråldrig skog! Ja, det var helt otroligt! Underbart väder hade vi oxå, klarblå himmel och sol... ca 20 grader varmt....
Har ni möjligheten så gå sträckan säger jag bara! Och ta med kameran ;-)

Till hösten väntar fler träffar med denna grupp, och det ska bli jätte roligt!

Kom hem vid 16, då höll Magnus på med mat. Kött låg i marinad redo för grillen, barnen badade i den nyinköpta barnpoolen och hoppade studsmatta om vartannat. Jag hoppade allt lite jag med, till barnens stora förtjusning ;-) "Mamma, du ser ut som en tårta!" "Och luktar som en tårta också!" Sa Ciara hahaha... jag tar det som en komplimang :-D

Nu sover barnen och jag ska slöa framför tv´n har jag bestämt! Det var år och dar sen känns det som... Har massor som skulle ha gjorts, men det tar jag en annan dag.
I morgon är jag ledig på förmiddagen. Vi ska till Torsby med Mario för ögonlysning.

Men nu blir det först en dusch...

Ha dé!

//Tite


Sommarfest på Kvarnen

I kväll har vi varit på Sommarfest på Ciaras dagis Kvarnen. Det var den sista det blir där eftersom det dagiset stänger nu. Vi hade jätte tur med vädret och det var verkligen supertrevligt!



Ciara och hennes kompisar sjunger för alla. Jätte duktiga var dom :-D


Sen bjöds det på korv med bröd, saft, kaffe, glass och tårta. Mycket populärt kan jag lova!
Cilia ville helst bara gå runt med sitt glas.

Casper körde bil med Gabriel och Jens. Dom går på Caspers dagis och har syskon på Ciaras dagis.

Här har vi alla fröknar; Karolina, Lena K, Jenny, Lena L och Irene. Dom hade verkligen gjort det superbra!
Och tänk vilken tur att det var så fint väder!!! Det som har regnat hur länge som helst! Mycket bra timing ;-)

Vi hade samlat, och jag och  Anna hade ordnat presenter till fröknarna. Dom fick var sitt sånt här...

Halsband från Ängla Smycken här i Malung med en bricka på, som dom får välja själva vad dom vill ha instansat. Det var en väldigt lyckad present.

Nu lite annat...

Tänk att våra barn tycker det är så roligt att gunga!

Och så klart har vi inget bra träd att hänga nån gunga i... naturligtvis... får bygga en egen gungställning tror jag.


Hade inga bra bilder att lägga in på Matilda sist, men här har vi henne. Stora tjejen har hon blivit!
Och Cilia tyckte det var jätte skoj att skjutsa runt henne i gåstolen vill jag lova ;-)

Igår kväll monterade jag och Magnus studsmattan till barnen.
Det blev när barnen hade somnat, så vi kom inte in förren klockan var halv tolv!
Men idag har dom haft att göra ;-) och i morgon, och i övermorgon, och i... ;-)

Nu blir det sängen, i morgon ska vi ut på busstur med "Företagens vänner" igen. Sista gången vi träffas tror jag minsann, i den gruppen alltså. Människorna träffar jag ju varje dag på jobbet ;-)

Ha dé!

//Tite

Hemma igen

Ja nu är vi hemma igen efter en riktig heldag som började med totalt kaos...
Det började med att min väckarklocka inte ringde!!! Kul... och barnen vaknade 9!!!! Så länge har dom inte sovit på jag vet inte hur länge! Hade tänkt att vi skulle åka senast 10, men så blev det ju så klart inte... och när vi väl kom iväg och kom ner till Malung så insåg jag att jag glömt påsen med paket till Texas!!! Alltså fick vi vända och åka hem igen...
Tror vi kom härifrån strax före 11, den tid jag trodde att vi skulle va framme på utställningen i Mora!!!
Skickade ett sms till Lars att vi var sena så när vi kom fram hade han fixat så att dom hade lagt undan nummerlappen och ordnat allt år oss. Jätte snällt!!!
Som tur va fick vi vänta en stund innan det var vår tur att gå in i ringen i alla fall så vi var inte så sena som jag trodde.

Om själva utställningen kan jag väl såga så här... Det är inte det lättaste för en studsboll att stå still och bli undersökt och bedömd av en domare, och sen springa runt i ringen (han skulle trava, men studsade mest ;-) ) när det är över 100 andra hundar som också står och tittar på och skäller och har sig ;-)
Själva bedömningen av Mario gick jätte bra! Han fick jätte bra omdömen; pigg och glad, mycket bra temperament, riktigt bra huvud med fina detaljer, bra nos och bett, bra hals, bra rygg, bra front och bröst. Det enda negativa var att han var urfälld i pälsen,  nähä... och att han var lite brant i sitt kors och som böljd av det underställda bakben.
Vi fick en 3:a i "betyg", det sämsta, och det för hans uppförande i ringen. Men jag är så otroligt nöjd, visste redan innan att det skulle bli problem i ringen eftersom vi ALDRIG varit på en utställning nån av oss, så det hade jag räknat med. Jag vet att han är världens finaste :-D
Vi fick träffa uppfödaren från Skelefteå också, mycket trevligt! Vi skulle höras på telefon framöver. Känns jätte bra!

När sen utställningen var klar åkte vi vidare till Borlänge för 5-års kalas. Det var så roligt! Barnen lekte och Pär hade fiskdam med dom. När kalasgästerna åkt hem åkte vi ner till Kvarnsveden och åt på restaurang hela gänget, 10 st var vi ;-) . Jätte mysigt, sen åkte vi hem igen. Casper åkte med mormor och höll henne sällskap i bilen. Nu sover nog alla utom jag...

Undrar hur läng tid det kommer ta innan mina skor torkar... det småregnade nämligen hela dagen i Mora, och utställningen var på Campingen i gräset med typ 2 cm vatten... Ciara hade i alla fall jätte skoj i alla vatten pölar :-)

Nu säger jag Gnatt!

Ha dé

//Tite

Mysig regnig dag

Idag har det varit en riktigt inne-mys-dag.
I morse åkte vi ner till farmor och åt frukost. Vid 11 tiden kom mormor och hämtade upp Casper och dom åkte vidare till Borlänge och vi åkte till Myckelberget, grillade korv och bara myste. Magnus och Micke hade lite att fixa på "kryploftet" då det hade regnat in...
Ciara, Freja, Magnus och Micke var ut på lite upptäcksfärd i skogen i regnet och tittade på får också, mycket populärt :-)

Ciara och Freja värmer sig lite framför brasan efter upptäcksfärden.

På eftermiddagen blev det grillning och mera lek för Ciara och Freja. Dom hade verkligen superskoj! Cilia och Matilda studerade mest varandra, små-krassliga och febriga som dom var.

Mys i soffan

Med ostbågar och Pippi långstrump, eller "Pippifågeln" som Freja sa :-D

Cilia fick också ostbågar och blev lika förtvivlad varje gång hon tittade ner i skålen och den var tom... (allt låg nämligen i en hög under skålen mest hela tiden...)

Efter allt bus idag somnade barnen som stockar. Det gällde även Casper i Borlänge, han hade knappt hunnit få ner huvet på kudden innan han sov ;-)

Nu ska jag klippa klorna på Mario... i morgon är det dags för utställningen. Börjar faktiskt bli lite nervös... men men, som jag skrev tidigare tar jag det inte så allvarligt. Tycker bara det ska bli skoj att få ett utlåtande :-)
Ska se till att vi är där i ganska god tid i alla fall så jag hinner studera dom som går innan oss, så jag vet hur man gör. Har ju faktiskt ALDRIG varit på utställning förut.

Ha dé!

//Tite

Jo, det är nog mitt fel...

... att det regnar alltså. Eftersom det "börjar regna om man dödar en spindel"...
Ja, spindlar är det VÄRSTA jag vet, så från och med nu får ni skylla på mig om det börjar regna för då är det garanterat mitt fel.

Idag har jag...



Som ni ser var det inte så populärt ;-) Men han var JÄTTE duktig. Stod helt still hela tiden.
Fick ett tips på jobbet om att man skulle lägga en bilmatta i badkaret så han inte skulle halka, sagt och gjort. Det funkade superbra!
Så nu har jag en nybadad, inte allt för glad Mario här hemma :-) hehe...

Cilia har fortfarande lite feber, hoppas hon är bättre i morgon. Men det verkar som att hon har ont i halsen också. Mamma sa att det gick halsfluss, hoppas inte det är det hon har... Det visar sig snart om inte febern går ner.

Idag har vi röjt på barnens rum.
Två flyttkartonger med leksaker och två påsar med trasiga åkte ut. Nya mattor åkte på som Magnus fixat.
Skönt att få undan lite.

Nu är det min tur att ta tag i alla barnens kläder. Victor kom men IKEA leveransen idag. 10 flyttkartonger, en badkarsmatta och ett badrums-set med tandborsthållare mm. Supersnällt att han fixade det åt oss!!!
I alla fall är min tanke att jag ska sortera upp ALLA barnens kläder i storleksordning i kartongerna och sedan plocka tillbaka det som ska använda och ställa undan resten. Just nu är det totalt kaos bland barnkläderna kan jag lova.
Måste bara hitta tiden att hinna göra det. Hinns inte den här heögen, men kanske hinner börja lite i morgon kväll när vi kommer hem från Myckelberget.

Om det inte händer nåt väldigt akut så kommer Casper att följa mormor till Borlänge i morgon. Han har pratat om det sen i tisdags och längtar verkligen :-) Skoj skoj... så får kusinerna leka lite "ifred".

Nu längtar vi efter sånna här dagar igen...



Men just nu känns det som att dom är väldigt långt borta... det spöregnar och har gjort det så gott som hela dagen... men men... är det svensk sommar så är det.

Nu blir det duschen sen sängen. Frukost hos farmor med farbror Micke med familj står först på schemat i morgon bitti :-)

Ha dé!

//Tite

Då tar vi nästa

Ja, igår kväll var det Cilias tur att få feber... så nu har hon över 39°... men det var väl ganska väntat att det skulle hoppa över till nästa... hoppas bara för allt i världen att Casper klarar sig och inte blir sjuk nu till helgen. Han ska ju åka med mormor till Borlänge på lördagen och sova över till söndagen när kusin Texas fyller 5 år!!!
Ja, hoppas hoppas hoppas att han klarar sig...

Idag har jag föresten beställt en studsmatta till barnen... bokhandlen här i byn skulle få hem till veckan så jag tingade en direkt. Fanns inte att få tag på i hela Malung och inte i Mora heller för den delen, jo på ÖB men det var små, och vi måste ha en större variant...
Så till veckan får vi förhoppningsvis glada barn som får nåt att pyssla med på dagarna när dom har sommarlov och allt.

I morgon kväll kommer farbror Micke, Jenny, Freja och Matilda, ja och farmor så klart, hon har varit hos dom i veckan så nu åkte hon med dom upp. Ska bli jätte skoj att träffa dem. Blir så långt mellan gångerna, där med...
På lördag ska vi ut till Myckelberget och fixa lite, Casper åker till Borlänge om han e frisk...
Söndag är det dags för Marios utställning..... börjar faktiskt bli lite nervös måste jag erkänna... men jag tar det inte så allvarligt, tycker bara det ska bli skoj att få ett utlåtande :-). Sen efter utställningen åker vi vidare till Borlänge på 5-års kalas.
Fullt upp med andra ord, så om jag inte uppdaterar vet ni varför ;-)

Ha dé!

//Tite

Grattis lillebror i himlen...

Ja, idag är det lillebror Oscar födelsedag. Han skulle blivit 17 år (!!!)!


Här kommer en bild på hans dubbelgångare...

Visst e det lite läskigt... Casper är det på den nedre bilden...

Vi har varit på kyrkogården med en gul ros idag. Gult var Oscars älsklingsfärg.
Casper var övertygad om att han hade kalas i himlen och att han åt pannkakstårta :-) Det tror jag med!

Annars har det varit en riktig j*vla skitdag... ursäkta, men det har det... men det glömer vi nu och hoppas på att morgondagen blir bättre.

Ciaras är bättre, har haft typ 38° idag, men hållit igång som vanligt. Fattar inte hur dom orkar!!! Får se hur hon är i morgon.

Ha dé!

//Tite


Bloggaward och feber



Jag har fått en Bloggaward av Åsa. Den går ut på att man ska visa den tionde bilden i sin blogg... ska vi se vad det blir...



Haha... hon brås på sin mor ;-) Ciara provar skor i en skoaffär i Mora. Mormor har berättat att jag var TOKIG i skor när jag var liten... tur att jag har ett billigare begär nu mera... VÄSKOR!

Nu vill jag gärna skicka denna award vidare till...

Emma
Lisa
Solveig

Att bero på Ciara så har hon feber... i natt och i morse klagade hon på att hon hade jätte ont i benen... på förmiddagen fick hon hög feber 39,9. Hon har haft över 39 hela dagen och kvällen.
Hon och Magnus gick och la sig när jag kom hem från jobbet och sov hela kvällen.
Nu ska jag gå upp och göra dom sällskap...

Gnatt!

//Tite

Chockar kroppen

Ja, nu tänkte jag chocka både kroppen och Magnus ;-) Händer inte så ofta att jag lyckas ta mig i säng innan tolv, men ni vet "Plötsligt händer det" ;-)

Idag har det varit en riktig mysdag. Varit ute hela dagen (idag igen...)
Casper har fått en hel del egentid med  Magnus i helgen. I går följde dom med Victor ut till hans stuga och var där hela dagen. Han fick åka båt och hade stått och kastat sten i vattnet typ hela tiden ;-) hehe... Supermysigt!
Idag var dom ner och provkörde en bil som Victor hade kollat på. Gissa om det var populärt ;-)

Själv har jag och Ciara passat på att ha "egentid"... när Cilia sov middag tog jag ut en filt och två kuddar som vi låg på i gräset i solen och läste böcker. Mycket uppskattat det med kan jag lova hehe...

Men sen är Casper inne i en riktig "test-period" och det är SÅÅÅ drygt!!! Har verkligen inte tålamodet för det, sen e jag så fruktansvärt dålig på att hålla mig för skratt. Det spelar ingen roll hur arg jag är, lyckas alltid se nåt komiskt i det han (eller Ciara för den delen) gör eller säger, och så börjar jag gapskratta... funkar inte specielt bra kan jag lova ;-). Men men... jag vet att det bara är en period, sen är det över... det går lättare om man tänker så oxå...

Nej, nu blir det sängen!

Gnatt!

//Tite

"Sommer is coming"

Så sjöng Casper och hans kompisar på sommarfesten, och jag tror faktiskt att det stämmer! Vilken helt underbar helg!!! Har varit ute hela dagarna!

Vi har sorg här hemma... i morse dog den lilla pippin, men det var ju ganska väntat, men endå... Det första Ciara sa i morse när hon vaknade var att "Idag kommer pippin dö", och mycket riktigt, typ 1,5 timme senare dog den :-( . Men hon sa att hon trodde att den flugit till sin mamma, så så fick det bli.

Sista bilden... Mario tyckte den var väldigt intressant.

Vi har grillat hela helgen, och pysslat och haft oss. Ciara tvättar rent en soffa (och Cilia plaskar i vattnet) och Staketet, nu ska inga behöva ramla ner där...


Vill ni se min morgonfrill ;-)

Blir lika chockad varje morgon när jag tittar mig i spegeln :-D hahaha!

Cilia håller på och lär sig flirta... hon e såååå söt :-D


Just nu sitter jag ute på altanen med en kall öl... såå härligt!
Har varit upp till Fors på "Bya-loppis" idag! Vilken grej! Det var hur kul som helst! Fick ihop 8.500 steg så det blev en liten promenad... gjorde lite klädfynf till barnen, och lite småsaker...

Tycker att det börjar lukta kaffe, tror Magnus och Victor har fixat det... Det om just ut ett fat med jordgubbar och en skål med smält choklad ;-) MMMMUMMA...

Ha dé!

//Tite

Sommarfest på Solstrålen

Slutade lite tidigare idag, vi skulle nämligen på sommarfest på Caspers dagis.

Det var jätte mysigt, och jag tror faktiskt att alla barn och deras föräldrar var samlade! Jätte roligt!!!

Casper va så fin i sin nya skjorta från Lingon & Blåbär! Men lite sur, för han ville egentligen inte ha den på sig... först i alla fall ;-)

Hela familjen var med men som vanligt är bara barnen med på bild ;-)


Fröknarna bjöd på korv med bröd och supergod tårta som Ragnhild hade bakat :-D

Cilia tyckte molnen var väldigt intressanta hehe


Tipspromenad och lotteri han vi också med! Barnen tyckte det var jätte roligt, dom var så duktiga och lekte jätte bra! Inget bråk, gråt, gnäll eller tjafs :-D.
Nu sover tre nöjda barn och snart en nöjd mamma och pappa också ;-)

Ha dé!

//Tite


Tandläkaren

Idag har jag varit till tandläkaren med Ciara. Magnus får inte följa barnen dit för han har tandläkarskräck, och det vill jag INTE att barnen ska få! Magnus tandläkare har till och med sagt till honom att han inte ska följa barnen... då e det illa ;-)
I alla fall, det gick jätte bra! Hon var så duktig, men lite skeptisk till att nån skulle va och pilla i hennes mun ;-) Men tandläkaren var jätte duktig och lyckades räkna till 20 små bissingar... och inga tandtroll ;-)
Hon fick så klart välja ett djur efteråt, det blev detta...


Efter tog jag och Ciara en promenad ner till grönlandsparken och lekte lite, bara hon och jag :-)

Jag och Ciara ska nog åka ner och fika nån dag, bara hon och jag. Det märks att hon tycker det är jätte roligt att få va själv med mig, hon pratar och berättar och är verkligen öppen. Blir tyvärr allt för lite mamma-Ciara-tid... Men nu ska det bli ändring på det :-)

Här kommer bilder på våran nya inneboende...

Se så liten...

Den gillar att sova i Magnus händer, eller så är den så rädd så den svimmar ;-) nej då


Huset och pippi-mamman Magnus matredskap... sax som han klipper isär maskarna med och pinsett som han matar med... ja, jag vet *blää* :-P!!!

Tror ni jag kom isäng tidigt igår.... NÄÄÄ
Ingen ideé att prova ens...

Ha dé!

//Tite

Ny inneboende

Sitter ute på altanen med en kopp kaffe och datorn... Barnen leker gärnet, springer runt som tokar... Det är kanske 20° varmt...
Casper frågade just om han fick sätta Ciaras fyrhjuling på släp bakom hans så han kunde dra henne... hm... omtänksamt men skulle inte tro det ;-) Dom har sina ideér dom små liven hehe

Idag har Magnus och barnen tagit hand om en fågelunge som trillat ur ett bo... vet att man inte ska göra det, men hur lätt är det... jätte liten är den! Lägger in bilder lite senare...

Nu ska vi lägga barnen, jag lär väl sona som vanligt förstår jag, och vakna vid tio eller nåt, så "gnatt" en stund...

//Tite

Röntgen svar

Ja, idag fick vi svar från SKK på Marios röntgen. Svaret var "B" höfter, men det visste vi ju redan ;-).

Ikväll har jag varit in till Gulli och solat, gick en kvällspromenad med Mario och tittat på "Desperate Housewifes" (eller hur det stavas)...
Nu blir det duschen och sen sängen, PÅ RIKTIGT!!!
Klockan han väl bli tolv innan jag kom i säng igår som vanligt, sen låg jag och lyssnade på Cilia som låg och hostade och bara väntade på att jag skulle få gå in till henne... till slut somande jag, och försov mig så klart, PÅ RIKTIGT!
Magnus fick skjutsa ner mig när han lämnat barnen på dagis... så... det vill vi INTE vara med om i morgon, så...

Gnatt!!!

//Tite

RSS 2.0