Inte konstigt om barn blir rädda för tandläkaren

För snart ett år sen var Casper till tandläkaren och lagade två hål.
Han hade även ett tredje, som dom inte gjorde nåt åt... (fråga mig inte varför...).

I vintras var vi dit igen på koll. Tandsköterskan vi hade då (en annan) såg väldigt förvånad ut och frågade varför man inte lagat det tredje hålet förra gången!? Nu var det JÄTTE STORT och hade börjat smitta av sig på tanden bredvid... "Ja, fråga inte mig, jag är ingen tandläkare!" Hur som helst tyckte hon det var mycket märkligt och vi fick en ny tid för att laga det stora hålet, (idag... flera månader senare, plus att vi skulle köpa nån specialtandkräm för över hundra kronor som vi skulle borsta i hålet med varje dag till idag...).

Casper har varit jätte nervös hela helgen och i morse halv åtta hade vi tid.
Vi åkte dit och fick komma in. Tandläkaren (ytterligare en annan) konstaterar bara att nu hade det gått alldeles för lång tid och det gick inte att laga utan vi skulle få en NY TID för att dra ur tanden! Tanden bredvid som blivit "smittad" lagades dock.
MEEEEN!!!! HUR tänker dom!?!?!?!?
"Vi ger dom en tid så långt fram att vi måste dra ut tanden, och barnet ska få gå och våndas och vara orolig så länge som möjligt!"
Jag fattar verkligen inte!!!!! VAD ÄR PROBLEMET!?!?!?
Den nya tiden för att dra ur tanden fick vi den 11 maj.... 11 MAJ!!!!! Vet nu hur långt det är!!!! Speciellt för en kille som ska gå och gruva sig för besöket!!!

Till råga på allt hade han fått en varböld på tandköttet nedanför tanden, är det verkligen meningen att han ska gå med det till den 11 MAJ!?!?!?

Kan tillägga att han idag inte är rädd för tandläkaren! Han är jätte duktig! MEN vem som helst kan ju BLI rädd när man blir behandlad så här!
Dom klagar ju på att dom har så få lediga tider, men VARFÖR gjorde dom då inte nåt åt hålet på en gång, då hade dom ju haft TRE lediga tider som nu vi fått helt i onödan!!!

Nej, i morgon blir det ett samtal till folktandvården. Det kan inte va meningen att han ska gå med en varböld i en och en halv månad! Han har inte ont idag, men ska det behöva va AKUT innan dom gör nåt?

Piggar upp det här gnällinlägget med lite bilder....


Skugglek


Ciara har gjort en giraff :-)


Casper och hans klass har varit med i en mattematiktävling tillsammans med 6 miljoner barn i 40 länder! Riktigt Coolt!

Kram på er

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0