Saffransbiscotti
ca 40 stycken 175º 15 minuter
100 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
1 kuvert saffran (1/2 g) + lite socker
1 msk grädde
7-8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl torkade tranbär
1 1/2 dl pistagenötter (hackade)
♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ •
1. Sätt på ugnen.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden. Rör ner saffran i smeten.
3. Blanda de torra ingredienserna, pistagenötter och tranbär. Tillsätt detta och arbeta till en smidig deg.
4. Rulla ut degen till tre längder och lägg på en plåt, smord eller på bakplåtspapper.
Grädda i ca 15 minuter. Ta ur och stäng av ugnen.
5. Skär på snedden i ca 2 cm breda bitar.
Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå på eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.
100 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
1 kuvert saffran (1/2 g) + lite socker
1 msk grädde
7-8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl torkade tranbär
1 1/2 dl pistagenötter (hackade)
♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ •
1. Sätt på ugnen.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden. Rör ner saffran i smeten.
3. Blanda de torra ingredienserna, pistagenötter och tranbär. Tillsätt detta och arbeta till en smidig deg.
4. Rulla ut degen till tre längder och lägg på en plåt, smord eller på bakplåtspapper.
Grädda i ca 15 minuter. Ta ur och stäng av ugnen.
5. Skär på snedden i ca 2 cm breda bitar.
Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå på eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.
Kommentarer
Postat av: Elsa
Super goda, jag ääälskar dom!!!!!
Postat av: Elsa
Super goda, jag ääälskar dom!!!!!
Trackback